Miért pont a kajak-kenu?

Csak Te vagy, a barátaid és körülölel Benneteket a vad Természet. A folyó vize, a ringató hullámok, a szél, a napfény simogató melege vagy épp az esőcseppek az arcodon és a végtelen, határtalan Szabadság…

Semmi más nem kell, csak egy kajak vagy egy kenu, evezők és néhány elszánt fiatal, aki mindezt élvezni akarja és szeretné megismerni önmaga erejét és persze korlátait. 

„Annak idején nem olimpiai és világbajnok akartam lenni, csak egyszerűen szerettem edzésre járni, mert nagyon jó társaság alakult ki a telepen. Élmény volt minden nap, amit edzéssel tölthettem el.” Kovács Katalin háromszoros olimpiai bajnok, sokszoros világbajnok kajakos (sportlexikon.hu)

A kajakos és kenus közösségek talán legjellemzőbb tulajdonsága, hogy igazi összetartó, baráti társaságok. Ellenfelek lehetnek a pályán, de mégis egy irányba eveznek, egymást segítve, támogatva örülnek a másik sikereinek. A szabad levegőn végzett rendszeres testmozgás jótékony hatásai mellett, a vidám hangulatú edzéseken szinte repül az idő, a srácok jól érzik magukat, emellett világos célokat kapnak, megtanulják az elvégzett munka iránti alázatot, a koncentrációt és az önfegyelmet, amely későbbi pályafutásokhoz is kellő alapot ad. Megismerik  és átélik a siker- és a kudarcélményt, hiszen az élet nem csak a győzelmekről szól, olykor van, hogy nem jön össze valami. A fiatalok ezekből is tanulnak, és nehezebb helyzetekben is szilárdan megállják helyüket.

Ha ezt a sportot választod, kiválóan képzett,  felelősségteljes edzők irányításával válhatsz erős, egészséges, munkabíró felnőtté, aki önállósággal, alkalmazkodóképességgel vérteződik fel és tagja lehetsz egy összetartó közösségnek, megismerheted az “együtt egymásért” érzését. A kajak-kenu sport kiváló állóképességet ad, mivel a rendszeres edzések serkentik a vérkeringést, a légzést, erősítik a törzs- és a végtagok izomzatát. A vízitúrákon felfedezheted a folyók csodálatos növény- és állatvilágát, a szabad ég alatt táborozhatsz barátaiddal.

“Amit én a legjobban szeretek a kenuban, az a szabadság. Elmondhatatlan az az érzés, amit az ember nagyon sokszor átél a vízen. Nincsenek korlátok, nem kell felesleges ostoba szabályokhoz idomulni. Alattam a víz, felettem az ég, közötte pedig a hajóban én, az ember.” Németh Szabolcs, Világ és Europa bajnoki bronzérmes, válogatott kenus, Mekler László ITSE edző

Ha szeretnél egy igazán egészséges sportot űzni, a Természet eleven közelségében, látogass el hozzánk Dunavarsányba, a Domariba sziget 66. szám alatti edzőtelepre és csatlakozz hozzánk! 

Szeretettel várnak a Mekleresek!

Last modified on 07 júl. 2015